Blog

Fresh from the press

Blog

 • Noi modificări privitoare la legislația fiscală
  Prin recenta Lege nr. 296/2023, adoptată de Parlamentul României, prin modalitatea angajării de răspundere a Guvernului, au fost aduse o serie de amendamente legislației fiscale. Modificările afectează atât antreprenorii, cât și contribualilii persoane fizice.
 • Noi entități obligate să-și declare beneficiarii reali.
  Printr-o Ordonanță de Urgență adoptată recent, Guvernul României a modificat Legea nr. 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțarea terorismului.
 • Noi modificări în procedura fiscală
  Guvernul României a adus câteva modificări importante în domeniul procedurii fiscale prin recenta Ordonanță nr. 31/2022.
 • Noi practici privind deducerea TVA
  CJUE a stabilit faptul că dreptul unional se opune unei practici naționale prin care unei persoane impozabile să-i fie refuzat dreptul de deducere a TVA, pe motiv că nu poate prezenta, în afara facturii fiscale, alte documente justificative privind realitatea operațiunilor derulate.
 • Ajustarea prețului contractelor de achiziții publice
  Prin recenta adoptare a Ordonanței de Urgență nr. 47/2022, Guvernul României a reglementat cadrul legislativ prin care să fie ajustat prețul contractelor care vizează investițiile publice.
Scrie un mesaj
Contactează-ne
Bună ziua, suntem disponibili prin whatsapp pentru a vă oferi suportul de care aveți nevoie.